Meer boels
Inloggen Registreren

Veilig werken met de heftruck - Basistraining

 • Bij u op locatie of in één van onze trainingscentra
 • Groepstrainingen of individueel
Direct inschrijven

Omschrijving en doel van de training

Voor het gebruik van een heftruck is het uiteraard van belang dat u bekend bent met de functies en werking. Daarnaast is het belangrijk dat u zich bewust bent van eventuele risico’s.

Na deze training weet u hoe u de werkzaamheden met een heftruck veilig uitvoert en hoe u risico’s tijdens het werken met een heftruck tot een minimum beperkt.

Tevens draagt deze training bij aan het verhogen van de efficiency, het verminderen van (bijna) ongevallen en storingen aan de machine. Daarnaast wordt het veiligheidsbewustzijn van de deelnemers verhoogd.

Inhoud

De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De geleerde theorie voert u meteen in de praktijk uit, waardoor de training een interactief karakter heeft.

De training wordt afgesloten met een competentietoetsing (praktijk). Onze ervaren, vakbekwame instructeurs zien er op toe dat u de competentietoetsing goed voorbereid kunt afleggen.

Onderwerpen

 • Voertuiginspectie
 • Dagelijks onderhoud
 • Lastbepaling (lastmoment centrum)
 • Veilig lasten verplaatsen
 • Verantwoordelijkheden van de chauffeur
 • Gebruik van de juiste lastdragers
 • Veiligheidsregels algemeen
 • Praktijkoefeningen op vastgesteld parcours

Opmerkingen

De training ‘Veilig werken met de heftruck’ voldoet aan de wettelijk gestelde eisen voor het bedienen van een heftruck in Nederland en België. U ontvangt na afloop van de training een certificaat en een bewijs van deelname op creditcardformaat voor op de werklocatie. Deze worden per post toegestuurd.

Voor het bedienen van een heftruck in Duitsland is een andere training noodzakelijk. De trainers van Boels mogen ook deze training verzorgen en u, na succesvolle deelname, certificeren voor het bedienen van een heftruck in Duitsland. Voor meer informatie neemt u contact op met Boels Training via 046 750 6142 (lokaal tarief).

Direct contact

Wilt u ook bevoegd worden? Neem contact op met één van onze medewerkers

046 750 6142 (lokaal tarief)

Maandag t/m vrijdag 07:30 uur – 16:30 uur

Bel mij terug

Praktische informatie

Locatie:

 • Groepstraining op elke gewenste locatie met een goedgekeurd trainingslokaal of in één van onze Boels trainingscentra
 • Individuele inschrijving

Duur:

1 dag van maximaal 8 uur

Max. groepsgrootte:

6 deelnemers

Ingangseisen:

minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. Verwijzend naar de ‘Jongerenparagraaf’ in de Arbowet, mogen jeugdige werknemers (jonger dan 18 jaar) met dit certificaat enkel de machine bedienen als er adequaat en deskundig toezicht aanwezig is. Dit toezicht moet zodanig zijn georganiseerd dat de in de RI&E vastgestelde gevaren hierdoor (mede) kunnen worden voorkomen. Is dit niet mogelijk dan mogen jeugdigen de betreffende werkzaamheden niet uitvoeren.

Certificering:

volgens de Arbo-wet / ARAB-codex

Geldigheidsduur:

5 jaar

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief