Meer boels
Inloggen Registreren

E-learning IPAF - Hoogwerkertraining (internationaal erkend)

 • Geen klassikale theorieles nodig
 • Vanuit iedere locatie, in eigen tempo
 • Kies zelf een geschikt moment
 • Internationaal erkend en geaccepteerd

Omschrijving en doel van de training

Veilig werken met een hoogwerker vereist meer dan een instructie van het bedieningspaneel. Om uw veiligheid en de veiligheid van mensen in de directe omgeving te waarborgen, is een goede kennis nodig van de werking van de machine.

Boels Training biedt de praktische E-learning IPAF-hoogwerkertraining aan, die voldoet aan de internationaal erkende norm ISO-18878. De E-learning is efficiënter dan de reguliere training omdat een cursist niet meer een hele dag op locatie hoeft te zijn voor theorie- en praktijkexamen.

Deze training draagt bij aan het verhogen van de efficiency, het verminderen van (bijna) ongevallen en storingen aan de machine. Daarnaast wordt het veiligheidsbewustzijn van de deelnemers verhoogd.

Inhoud

In de IPAF-norm zijn de verschillende soorten hoogwerkers onderverdeeld in categorieën. Klik hier (.pdf) voor een overzicht van deze categorieën. U kunt per dag voor meerdere categorieën worden opgeleid. Iedere training bestaat uit een theoriedeel d.m.v. een online cursus die u thuis in uw eigen tempo kan volgen en een praktijkdeel (per categorie).

De E-learning:

De E-learning is opgedeeld in beheersbare secties die u in uw eigen tempo kunt doorlopen en bevat dezelfde inhoud als de reguliere training. Het duurt ongeveer 3 uur om de gehele E-learning module te doorlopen, u kunt de training op elk moment opslaan en hervatten.

Meer weten over de IPAF Hoogwerker Bediener E-learning? Bekijk dan onderstaande video.

Examen en praktijkdag

Aan het einde van de theoriecursus moet u een pre-theorietest afleggen. Als u slaagt voor de pre-theorietest ontvangt u een bewijs dat u deze toets goed doorlopen hebt en mag u zich aanmelden voor de praktijkdag.

De praktijkdag start met het officieel examen theorie. Aansluitend op de praktijkoefeningen volgt het praktijkexamen op een door Ipaf vastgesteld parcours.

Onderwerpen

 • Wet- en regelgeving & voorschriften
 • Hoogwerker categorieën
 • Structurele machineonderdelen
 • Inspectie voor ingebruikname
 • Bodemcondities
 • Platformbediening en verplaatsen
 • Valpreventie
 • Parkeren en beveiligen
 • Praktijkoefeningen

Opmerkingen

Hoogwerker Bediener E-learning IPAF vervangt nooit de praktijktraining. Cursisten die de online training succesvol voltooien moeten nog steeds binnen 45 dagen onder toezicht voor een officiële theorietest slagen, bij een IPAF-geaccrediteerd trainingscentrum en succesvol minimaal een halve dag praktijktraining en praktijkexamen voltooien voordat ze zich kwalificeren voor een PAL Card als bewijs van succesvolle bediener training.

Direct inschrijven?

Inschrijven voor een training? Klik dan op de 'bel mij terug' knop of neem contact met ons op via training@boels.nl of via 046 750 6142 (lokaal tarief).

Direct contact

Wilt u ook bevoegd worden? Neem contact op met één van onze medewerkers

046 750 6142 (lokaal tarief)

Maandag t/m vrijdag 07:30 uur – 16:30 uur

Bel mij terug

Praktische informatie

Locatie:

Groepstraining op elke gewenste locatie met een goedgekeurd trainingslokaal of in één van onze Boels trainingscentra

Duur:

ca. 3 uur theorie (E-learning) / maximaal 4 uur praktijk

Max. groepsgrootte:

3 deelnemers

Ingangseisen:

Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar

Certificering:

Internationaal erkend en geaccepteerd / Arbo-wet / ARAB-codex

Geldigheidsduur:

5 jaar

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief