Meer boels
Inloggen Registreren

Boels Fencing levert 1,2km hekwerk

Boels Fencing levert 1,2km hekwerk voor Zuidpier IJmuiden

In IJmuiden is Rijkswaterstaat begin augustus gestart met groot onderhoud aan de Zuidpier. Door de stormen eerder dit jaar is een deel van de kop weggeslagen en dat wordt nu hersteld. Op de momenten dat er gewerkt wordt, is de pier afgesloten voor onbevoegden. In het weekend is de pier wel gewoon toegankelijk.

Over het project
Joost Moree, teamleader Boels Fencing vertelt: “Aanvankelijk kwam er bij het filiaal in Haarlem een aanvraag binnen voor 600 meter hekwerk. De klant vroeg of we het ook op konden bouwen. De collega’s uit Haarlem hebben toen Boels Fencing ingeschakeld. Ik ben vervolgens samen met de klant op locatie gaan kijken. Zo kon ik zelf een beeld vormen van o.a. de bereikbaarheid en beter zien hoe we de hekken stevig en veilig konden plaatsen. Want ook al zitten we nog ruim voor het stormseizoen, het kan flink waaien in IJmuiden! Mijn advies was dan ook om het hekwerk te verstevigen met betonblokken. Deze wegen 750 kilo en kunnen wel wat wind hebben. Bij de bezichtiging zagen we ook dat er meer dan 600 meter hekwerk nodig zou zijn; we kwamen uiteindelijk op 800 meter. Geen probleem voor ons! Met 4 man hebben we in 6 uur tijd alle hekken geplaatst.”

De hekken zijn aan de strandzijde van de pier geplaatst en een paar honderd meter voorbij de waterlijn. In de eerste dagen bleek dat de aannemer meer hekken nodig had om zijn materieel te beschermen. En omdat er toch nog mensen waren die op de pier konden klimmen, zijn ook daar hekken bijgeplaatst. Uiteindelijk staat er nu 1.200 meter hekwerk met 70 betonblokken. Het begin van de pier is ook met hekken afgesloten. Deze worden in het weekend geopend zodat vissers, vogelaars, wandelaars en fietsers de pier op kunnen.

Over de pier
De Zuidpier in IJmuiden en de Noordpier in Velsen-Noord vormen samen de toegangspoort tot de IJmond en het Noordzeekanaal naar Amsterdam. De Zuidpier is ruim 3 kilometer lang en dient o.a. als golfbreker en buffer tegen sterke zeestromingen. Daarnaast is het een lichtbaken voor de scheepvaart en houdt het slib en zand uit zee tegen.

Over Boels Fencing
Boels Fencing is de toonaangevende verhuurder van hekwerken en andere afrasteringen voor alle grote en kleine evenementen, industrie- en bouwprojecten. Wilt u een terrein afzetten of grote stromen mensen in goede banen leiden? Boels is hiervoor uw totaalpartner met een ruim assortiment, goede service en snelle levering! Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid en vernieuwd. Daardoor zijn voor elk evenement of project de meest actuele materialen beschikbaar die aan alle geldende veiligheidsnormen voldoen. Dat maakt Boels dé specialist voor Bouw, Industrie en Evenementen.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Mail fencing@boels.com of bel +31 (0)33 790 00 30 voor meer informatie en direct advies.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief