Meer boels
Inloggen Registreren

Showcases

Spiders in de kerk van Rembrandt en van Gogh

Je neemt een 400 jaar oude kerk met veel historie als locatie. Je bedenkt in de kerk een prachtig muzikaal project over het leven van Vincent van Gogh. Je moet alleen nog even veertig beamers ophangen op 14 meter hoogte. Hoe dan? Met deze vraag klopte cultureel ondernemer Marcel Vos aan bij ons filiaal in Amsterdam. De rest is letterlijk en figuurlijk geschiedenis. Kijk naar de video over deze bijzondere klus voor de Boels vestigingen in Amsterdam en Velddriel.

Bouw van Multimodaal station Bergen, België

Het nieuwe station in het Belgische Bergen is een echte eyecatcher en niet alleen vanwege de omvang. Het ontwerp van de bekende architect Santiago Calatrava - in opdracht van een consortium bestaande uit de SNCB, Infrabel, OTW en de gemeente Bergen - spreekt tot de verbeelding van velen zowel binnen als buiten Europa. Hoe mooi is het vervolgens dat Boels Rental de hoofdleverancier van deze historische bouw is.

Een langdurige full-service shortlease samenwerking in eigen stijl én kleur

Om een betere en complete service te bieden aan televisieproducenten, huurt Studio Baarn de komende vijf jaar vier machines voor de op- en afbouw van decors. Vanwege de vijfjarige shortlease samenwerking kon Boels een extra service bieden voor Studio Baarn, namelijk machines in matzwart spuiten in plaats van het Boels-oranje. En daar is Studio Baarn erg blij mee.

Sunprojects zet totaalpakket Boels Rental in voor bouw grootschalig zonnepark

Bij het ontwikkelen van een zonnepark komt heel wat kijken. Sunprojects ontwikkelt de innovatieve parken door heel Nederland van plan tot uitvoering.  Voor een nieuw project dat in het eerste kwartaal van 2021 in Eerbeek wordt opgeleverd, ging Sunprojects wederom de samenwerking met Boels Rental aan om de bouw te kunnen realiseren. Deze samenwerking kenmerkt zich vooral door het single point of contact door Boels Rental vanuit filiaal Haarlem. De omvangrijke samenwerking wordt vanuit één contactpersoon gecoördineerd, om snel te kunnen schakelen en de communicatie voor de klant helder en transparant te houden. 

Onsite rental bij afbouw Mall of the Netherlands

In Leidschendam wordt hard gewerkt aan het grootste overdekte winkelcentrum van de Benelux: Westfield Mall of the Netherlands. Een uitzonderlijk retailbestemming met 280 winkels en horecazaken. Reinier Lourens is de accountmanager van Boels voor dit grootschalige project. Hij legt uit waarom er gekozen is voor Boels Onsite: een tijdelijk depot op locatie.

Boels bij Brexit parkeerplaatsen rondom ferryterminals

In opdracht van Van Mourik heeft Boels Rental vier tijdelijke Brexit parkeerlocaties ingericht in de buurt van de ferryterminals in het Rotterdamse havengebied.

Boels Fencing levert 1,2km hekwerk voor Zuidpier IJmuiden

In IJmuiden is Rijkswaterstaat begin augustus gestart met groot onderhoud aan de Zuidpier. Door de stormen eerder dit jaar is een deel van de kop weggeslagen en dat wordt nu hersteld. Op de momenten dat er gewerkt wordt, is de pier afgesloten voor onbevoegden. In het weekend is de pier wel gewoon toegankelijk.

Totaalpakket Boels ingezet bij renovatie Stadskantoor Tilburg

In het centrum van Tilburg wordt momenteel het Stadskantoor gerenoveerd. Dit kantoor heeft een koninklijk tintje, want het vormt straks één geheel met het naastgelegen Paleis-Raadhuis dat rond 1848 werd gebouwd voor niemand minder dan koning Willem II. Boels is totaalleverancier van al het verhuurmateriaal voor deze duurzame renovatie.

Boels levert zero-emission machines aan Belgische scale-up

Het Belgische Aerocircular , dat vliegtuigen demonteert voor recycling en up-cycling, werkt met zero-emission machines van Boels. Daarbij kiest het bedrijf voor een compleet duurzame, zero-emission huuroplossing.

Boels stuwt bouw van ’s werelds modernste papierfabriek naar grote hoogte

In het Duitse Sandersdorf-Brehna wordt gebouwd aan de modernste papierfabriek ter wereld. Boels is nauw betrokken bij iedere fase van het project. Om de bedrijfshallen met een hoogte van 35 meter en een lengte van 450 meter te kunnen bouwen, leverde de grootverhuurder in de eerste bouwfase een groot assortiment aan hoogwerkers.

Zero-emission huuroplossing op maat

Steeds meer bedrijven merken dat de vraag naar duurzaam werken en bouwen stijgt. Omdat opdrachtgevers daar in aanbestedingen om vragen, maar ook bedrijven zelf willen bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Het aanschaffen van een volledig nieuwe lijn zero-emission machines is echter prijzig. Huren is dé oplossing. En Boels de juiste partner.

Grootschalige renovatie Nederrijnbrug

De Nederrijnbrug in de A50 – een belangrijke schakel in het (inter)nationale noord-zuidverkeer in Nederland – wordt momenteel grootschalig gerenoveerd. Hoofdaannemer Mourik Infra B.V. (waaronder Vogel B.V. en Vogel Kathodische Bescherming B.V.) en Brabotech B.V. zochten direct na gunning van het project de samenwerking met Boels.

One Stop Shopping en Solar

Solar Weekend is een van de creatiefste festivals van Nederland. Het veelzijdige evenement vindt jaarlijks plaats in Roermond. In 2019 kon de organisatie al voor het negende achtereenvolgende jaar bouwen op de expertise van Boels Rental. De samenwerking tussen de grootverhuurder en de Solar organisatie, maar uiteraard ook het fantastische programma, bezorgden ruim 32.000 bezoekers een heerlijk festivalweekend.

Aan de basis van ’s wereld grootste windmolen

Steeds meer grote bedrijven kiezen voor de ijzersterke service en het complete assortiment van Boels. Dat doet ook Sif Group, wereldwijd een van de grootste fabrikanten van stalen buizen met een lengte tot wel 120 meter. Buizen die worden gebruikt voor de funderingen van windturbines en olie- en gasplatformen op zee.

één bouwplaats, vijf onderaannemers, één Boels

Kaufland is een groot Duits supermarktconcern met meer dan 700 vestigingen in Duitsland, Tsjechië, Polen, Kroatië, Bulgarije, Slowakije en Roemenië. Boels heeft een belangrijke rol gespeeld in de nieuwbouw van de Kaufland-vestiging Backnang in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

Krachtige oplossing voor instant koude probleem

Een groot bedrijf nam afgelopen winter contact op met Boels One Call met de vraag of Boels kon helpen met het verwarmen van het bedrijfsgebouw. De vaste verwarming bleek uitgevallen en een tijdelijke oplossing was dringend gewenst.

Groot onderhoud aan sluiscomplex

Aan het Twentekanaal dat van Eefde - bij Zutphen - via Hengelo naar Enschede loopt, wordt momenteel hard gewerkt aan de versterking van bruggen en het onderhoud van sluizen en gemalen.

Duurzaam Graz is klaar voor een groene toekomst

In een tijd waarin we de gevolgen van klimaatverandering steeds vaker aan den lijve ondervinden, zijn duurzame initiatieven meer dan ooit van belang. Helios is hiervan een goed voorbeeld. Dit Oostenrijkse project – uniek voor Europa – combineert warmte afkomstig van zonne-energie en stortgas met een grote opslag. Een omvangrijke klus, waarvoor onder andere een grootschalige installatie voor thermische zonne-energie met 2.000 m2 aan zonnepanelen gebouwd wordt. De gewonnen energie gaat rechtstreeks naar het stadsverwarmingsnet van Graz.

Nieuwbouw appartementencomplex in Valkenswaard

Voor de nieuwbouw van een modern appartementencomplex in het Brabantse Valkenswaard waren onder meer boilers nodig voor het snel en effectief drogen van de beton- en dekvloeren. Het volledige complex bestaat in totaal uit achtendertig appartementen. In zes ervan zijn de vloeren reeds gedroogd, met behulp van drie mobiele boilers van 22 kW. De uitvoerder van het project, Bots Bouwgroep, wist dan ook op welke gespecialiseerde partij hij kon vertrouwen: zijn betrouwbare partner Boels Rental.

Inzet Boels-materieel bij ombouw supermarkten

Voor de ombouw van supermarkten zet aannemersbedrijf Fried van de Laar het materieel in van zijn vaste verhuurleverancier: Boels Rental.

Inschuiven en aansluiten Noorderbrug in Maastricht

In augustus 2017 werd in Maastricht de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug aangesloten op de bestaande brug. De uitvoerder van dit project, Strukton Civiel Projecten B.V., heeft met behulp van Boels Rental materieel ervoor gezorgd dat de imposante operatie binnen twee weken werd afgerond.

Een project volgens het spoorboekje

De renovatie en vernieuwing van alle perrons van het treinstation Venlo-Blerick (Nederland) was gebonden aan een strakke deadline en strenge voorwaarden. De klant, Knipscheer Rail-Infra B.V., had dan ook een verhuurleverancier nodig die onder hoge tijdsdruk optimaal kon presteren.

Klus van formaat vraagt om perfecte afstemming

Het is letterlijk en figuurlijk een klus van formaat. De renovatie van het 12 verdiepingen tellende Koopmans gebouw in Tilburg. Het karakteristieke bouwwerk, al jaren de entree van de Tilburg University, gaat aan de binnenkant volledig op de schop.

Boiler-opstelling beste oplossing om Corendon Village Hotel te verwarmen

Bij knooppunt Badhoevedorp tegenover Schiphol wordt het voormalige kantoor van Sony volledig gestript en getransformeerd tot het moderne 4-sterren Corendon Village Hotel. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het hoofdgebouw Plaza. Hoofduitvoerder Ton Wensink vroeg Boels Climate Control om mee te denken over de verwarming van het gebouw tijdens de afbouwwerkzaamheden: “Boels heeft het professioneel aangepakt. De boiler-opstelling die ze hebben geadviseerd, was in deze situatie gewoon de beste oplossing.”

Transformatie voormalige locomotiefhal

Het wordt als één van de meest prestigieuze projecten van Tilburg beschouwd, de transformatie van de voormalige locomotiefhal achter het centraal station. “Het geeft de stad als het ware een stukje geschiedenis terug”, vertelt Boels area-accountmanager Nick Welten enthousiast. “Net dat maakte deze opdracht zo speciaal. Dat was overigens ook de samenwerking met hoofdaannemer BINX Smartility, een echt partnership.”

Extreme temperaturen geen spelbreker tijdens opbouw dankzij expertise

Nature One, Europa’s grootste openlucht muziekfestival op het gebied van elektronische dansmuziek in het Duitse Kastellaun, mag ieder jaar rekenen op tienduizenden enthousiaste bezoekers. Afgelopen editie werden zij getrakteerd op een indrukwekkende laser- en lichtshow, 350 acts op 23 podia en een muur van geluid. Overnachten kon op de enorme camping nabij het festivalterrein.

Zeven kilometer aan hekwerk

Afgelopen jaar werd uitgebreid stilgestaan bij de oprichting van de republiek Tsjechoslowakije, in 2018 precies 100 jaar geleden. Eén van de festiviteiten waren de NATO Dagen in Ostrava in september. Ostrava is met ruim 296.000 inwoners de op twee na grootste stad van Tsjechië.

be-MINE

De mijnsite van Beringen (België) is met 100.000 m² de grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen. Onder de noemer be-MINE wordt 32 hectare herontwikkeld tot een gebied waarin wonen, werken, winkelen en recreëren samenkomen. De bouwbedrijven Van Roey Groep en Democo richtten speciaal voor het tien jaar durende project de handelsvereniging THV Mijnbouw op. 

Opknappen Zeelandbrug

Van de 54 pijlers aan de onderzijde van de ruim vijf kilometer lange Zeelandbrug - sinds 2015 een Rijksmonument - hebben er 33 afgelopen jaar een nieuwe lik verf gekregen. De resterende 21 pijlers worden in 2019 onder handen genomen. De immense verfklus werd in drie maanden geklaard door een speciaal team van aannemersbedrijf Gebr. Van Kessel, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Boels verlicht werkzaamheden in Westerschelde tunnel

In de nacht van dinsdag 30 mei op woensdag 31 mei 2017 werd de Westerscheldetunnel (Nederland) volledig afgesloten voor het verkeer in het kader van jaarlijks onderhoud en renovatiewerkzaamheden. Tijd was een belangrijke factor: Westerscheldetunnel Maintenance had slechts zes uur om de klus te klaren. Pittig? Ja, maar niet onhaalbaar. Met behulp van het materieel en de logistieke planning van Boels Rental werd het gewenste resultaat binnen de deadline bereikt.

3 kilometer betonzaagwerk in slechts 100 uur tijd

Wanneer er in korte tijd veel betonzaagwerk verricht moet worden, zijn planning, voldoende personeel én geschikt materieel van essentieel belang. In de Kennedytunnel van Antwerpen naar Gent, werd JNS Betonboringen ingezet door Besix voor specialistisch betonzaagwerk. De spoorwegtunnel wordt gerenoveerd en over een lengte van maar liefst 3 km moesten de kabelgoten worden vervangen. JNS Betonboringen zaagde deze kabelgoten af in 20 cm dik beton. Naast de acht eigen wandzagen zette de specialist in betonboringen nog eens negen extra wandzagen in via Boels Rental om deze enorme klus te klaren.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief