Meer boels
Inloggen Registreren
20 november 2020

Inspectie SZW: veel rolsteigers staan onveilig, 'zorgwekkend beeld'. Onnodig volgens Boels Rental, want deze onveilige situaties zijn eenvoudig te voorkomen! 

Bij een recente controle van de Inspectie SZW blijken veel onveilige situaties te zijn bij het gebruik van rolsteigers. Daarom vraagt de inspectie SZW aandacht voor de veiligheid. In de bouw is ‘vallen van hoogte’ een van de meest voorkomende arbeidsongevallen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de gevolgen zijn groot zowel persoonlijk als financieel. 

Onnodig volgens Boels Rental, want deze onveilige situaties zijn eenvoudig te voorkomen! 

Zet het juiste materiaal in

Gebruik altijd het juiste en beste materiaal, passend bij de situatie. In plaats van te kopen, huur je de nieuwste aluminium rolsteigers bij Boels die voorzien zijn van het ‘Safe-Quick’ systeem voor meer stabiliteit. Deze zijn altijd goed onderhouden en gekeurd. Bekijk daarnaast ook eens de nieuwe Boels Personenliften. Dit zijn uitermate veilige en efficiënte personenliften voor hoogtes tot 5,1 meter.

Voorkom onjuist gebruik

Neem altijd de actuele veiligheidsregels en aanbevelingen in acht. Met de Boels training “Rolsteiger – veilig werken” leer je hoe je deze regels en aanbevelingen volgens het ‘A-blad Rolsteigers’ kunt toepassen. Hiermee kun je de risico’s van werken op een rolsteiger tot een minimum beperken.

Add Boels to your business

Onnodig volgens Boels want de belangrijkste oorzaken van deze onveilige situaties zijn eenvoudig te voorkomen:

Voorkom onjuiste opbouw:

Zet altijd het juiste en beste materiaal in, passend bij de situatie. In plaats van deze te kopen, huur je de nieuwste aluminium rolsteigers bij Boels die voorzien zijn van het ‘Safe-Quick’ systeem voor meer stabiliteit. Deze zijn altijd goed onderhouden en gekeurd. Bekijk daarnaast ook eens nieuwste Boels Personenliften. Dit zijn uitermate veilige en efficiënte personenliften voor hoogtes tot 5,1 meter.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief