Meer boels
Inloggen Registreren
23 november 2020

5 vragen aan Frederik van der Vinne, Projectleider bij Boels Rental

Wat kun je ons vertellen over het project?
Door de grote groei van Groningen dreigde de oude zuidelijke ringweg dicht te slibben. Het project Ring-Zuid is een grootschalige ombouw van wel 12 kilometer lang van deze ringweg. Het is een van de belangrijkste toegangspoorten van de stad, die de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid gaat verbeteren. In totaal werkt een zes aannemers, onder de noemer Combinatie Herepoort, aan dit grote project.

Wat is er uniek aan dit project?
De manier waarop de Zuidelijke Ringweg wordt aangepakt en het idee waarop de Parkway is uitgewerkt is bijzonder. Als automobilist heb je straks namelijk niet de indruk dat je over een snelweg rijdt. De Parkway is zo ontworpen, dat er langs de binnenkant van de geluidschermen en de middenberm bomen en een brede groene strook worden geplaatst. Om dit te realiseren is er vraag naar een grote diversiteit aan machines en materieel. Daar komt Boels om de hoek kijken.

Wat is de precieze huurvraag?
Er is vraag naar groot, maar ook klein materieel. Voor de aanleg van de ringweg zijn er diverse grondverzetmachines aan het werk, waaronder verdichtingswalsen, wielladers en trilplaten. Daarnaast horen er ook aanpassingen aan de omgeving bij, zoals het snoeien van bomen, het verleggen van bovenleidingen en het aanpassen van viaducten. Aangezien Boels een groot assortiment heeft, kunnen we op elke vraag van de klant inspelen om in de behoefte te voorzien.

Hoe gaat de samenwerking met Boels?
De klant heeft gekozen voor Boels vanwege de goede service, het breed assortiment van materieel en bovendien de veiligheid. Naast generalist, zijn wij ook specialist en hebben wij de kennis in huis om bij een groot project als dit de uitvoerders als deskundig partner ter zijde te staan en veel uit handen te nemen. Als projectleider is het mijn taak om het gehele project te coördineren. Daarnaast is er een goede, intensieve samenwerking met het filiaal in Groningen, de HUB in Zwolle en de specialismes om de klant van alle machines te voorzien.

Hoelang loopt het project?
In 2018 zijn de werkzaamheden gestart aan de zuidelijke ringweg. Voor nu staat er gepland dat de werkzaamheden in 2024 afgerond zijn. 

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief