Meer boels
Inloggen Registreren
02 november 2020

Power Towers, of low-level access hoogwerkers zijn een slim alternatief voor ladders, rol- en kamersteigers. Ze zijn compact, makkelijk te bedienen en bovenal veilig. De kleine personenliften zijn uitgerust met handbediening. De grootste, met een maximale werkhoogte van 5,1 meter werkt op een 12V-batterij.

Veiligheid
Het ‘vallen van kleine hoogte (< 2,5 meter)’ staat al jaren bovenaan de ranglijst van meest voorkomende arbeidsongevallen in de bouw. ‘Vallen van grotere hoogte’ staat eveneens in de top 5 en er gebeuren ook regelmatig ongelukken omdat er voorwerpen naar beneden vallen. Juist omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, is het belangrijk om veilig te werken. Met deze low-level access personenliften kom je op een veilige manier bij lastig bereikbare plekjes. De liften zijn compact, wendbaar, makkelijk te bedienen en ze passen door gewone deuropeningen. Dat maakt ze ideaal voor bijvoorbeeld onderhoud en installatiewerkzaamheden in datacenters, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, parkeergarages en winkelpanden.

Aanzienlijke uitbreiding
Boels breidt het low-level access assortiment aanzienlijk uit met de Peco en Ecolift, handmatig aangedreven producten met een respectievelijke werkhoogte van 3,5 m en 4,2 m. Voor de hogere klussen zijn er de Nano SP en de Power Tower, twee zelfrijdende modellen met een werkhoogte van 4,5 m en 5,1 m.
Rene Sanders, salesmanager Boels Nederland, merkt op: "Onze klanten zijn continu op zoek naar mogelijkheden om veiliger en efficiënter te werken. Klanten vragen dan ook regelmatig naar goede alternatieven voor ladders en steigers. Die hebben we nu gevonden in deze-low level access machines die we graag aan onze klanten beschikbaar stellen.”
"Met de toevoeging van de JLG Power Towers aan ons assortiment kunnen we voldoen aan de vraag van onze klanten," voegt Ton Brockbernd, Strategic Buyer bij Boels Rental, toe. "Het werk moet veilig en efficiënt worden uitgevoerd en deze producten vullen de leemte op wanneer onze klanten op zoek gaan naar alternatieve oplossingen."

Innovatie
De Power Tower en zijn kleinere broertjes zijn innovatieve producten die de traditionele manier van werken zullen veranderen. Ze bieden een veiligere werkomgeving en verbeteren tegelijkertijd de productiviteit van de bestuurder. Deze hoeft namelijk niet telkens zijn ladder of steiger te verplaatsen of opnieuw op te bouwen en te controleren of deze veilig staat. Hij rijdt gewoon naar de gewenste plek.
Jonathan Dawson, Managing Director bij Power Towers Ltd is ook blij met de samenwerking: "Geweldig om te zien dat Power Towers ook op het vasteland in trek zijn. En mooi dat een belangrijke partner als Boels zich met ons inzet om low-level access bekender te maken. Hieruit spreekt vertrouwen in het product en daarin dat het, in deze uitdagende tijden, een groeiende markt is.”

De eerste leveringen hebben al plaatsgevonden. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager of kijk op onze website.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief