Meer boels
Inloggen Registreren
19 november 2020

Het bijzondere wielerseizoen 2020 zit erop en het Boels Dolmans Cycling Team heeft haar laatste wedstrijden in het bekende oranje tenue gereden. Boels Rental stopt als hoofdsponsor en naamgever van het succesvolle dameswielerteam. Vanaf 2021 gaat het team verder onder de naam SD Worx Cycling Team.

Hoofdsponsor
In 2012 werden Boels en Dolmans Landscaping hoofdsponsors van de ploeg. Het was het begin van acht mooie jaren waarin het team grote sportieve successen wist te behalen. Bovendien was het Boels Dolmans Cycling Team de afgelopen vijf jaar de best presterende damesploeg ter wereld en was het tussen 2015 en 2019 de onbetwiste nummer één damesploeg op de UCI-ranking. Voordat we instapten als hoofdsponsor was het vrouwenwielrennen onderbelicht. Mede dankzij de komst van de World Tour voor vrouwen en de daaraan gekoppelde live uitzendingen en media-aandacht is het vrouwenwielrenen de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Successen
Er was ruimte voor zowel individuele als gezamenlijke successen. Zo behaalde het team de eerste plek tijdens de wereldkampioenschappen tijdrijden voor ploegen in 2016. In datzelfde jaar werd Anna van der Breggen Olympisch kampioene op de weg. Een jaar eerder, werd Lizzie Deignan-Armitstead de eerste wereldkampioen names het team. Daarna volgden wereldtitels met Amalie Dideriksen (2016), Chantal Blaak (2017) en Anna van der Breggen (2018 & 2020). Andere successen waren onder meer de Europees kampioenschappen voor Anna van der Breggen en Amy Pieters en overwinningen in klassiekers als de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Ronde van Vlaanderen, Gent Wevelgem, Omloop het Nieuwsblad, Strade Bianche en in grote rondes zoals de Giro Rosa.

Wielrenjaar 2020
2020, was een ander (wielren)jaar dan anders, maar de prestaties van het team waren er niet minder om! Anna van der Breggen won tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen 2020 zowel de weg- als de tijdrit. Vier dagen later won ze voor de zesde keer op rij de Waalse Pijl. Aan het einde van het seizoen sprintte Jolien d’Hoore naar de overwinning in Gent-Wevelgem en won Chantal Van den Broek-Blaak de Ronde van Vlaanderen.

De dameswielerploeg kan samen met Boels terugkijken op acht bijzonder succesvolle jaren. We bedanken de rensters en de staf voor hun fantastische inzet en feliciteren ze met de behaalde prestaties. We wensen het team het allerbeste toe voor de toekomst!

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief