Meer boels
Inloggen Registreren
15 oktober 2020

5 vragen aan Dennis van der Weerden, accountmanager bij Boels Rental, en Jos Biemans, uitvoerder bij Stam + De Koning Bouw bv.

Wat kun je vertellen over het project?
Dennis: “We zijn hier vlak bij Eindhoven Airport en de A2/N2, in het Brainport Park op de Brainport Industries Campus. In deze zogenaamde ‘Fabriek van de toekomst’ kunnen bedrijven uit de maakindustrie, vooral technische toeleveranciers, op hightech niveau samen ondernemen, innoveren en produceren. Dat gebeurt nu op 100.000 m2 en in de toekomst komen er nog vier campussen bij die minimaal ook zo groot zullen zijn. Voor de Gemeente Eindhoven is dit echt een prestigeproject en voor Boels tof om erbij te zijn.”

Waarom is dit project uniek?
Dennis: “Bedrijven kunnen hier met elkaar en met kennisinstellingen samenwerken. Omdat ze letterlijk onder één dak zitten, zijn de lijntjes kort en kunnen hier mooie dingen ontstaan. Dit komt de internationale positie en concurrentiekracht van de Nederlandse maakindustrie ontzettend ten goede. Bedrijven kunnen productieruimtes en machines delen maar ook overige faciliteiten zoals een receptie, kantine, magazijn en kantoorruimte.”

Wat is er speciaal aan de bouwwijze?
Jos: “Het pand is een modulair bouwsysteem en wordt casco opgeleverd, als een dichte doos. Huurders zijn flexibel in het aantal vierkante meters dat ze willen huren en aan de indeling ervan. Die binnenkant bouwen we dus pas achteraf. Ook de ramen worden achteraf geplaatst omdat we dan precies weten welke ruimtes waar komen.”

Wat heeft Boels geleverd?
Dennis: “We hebben hier zo’n beetje standaard een stuk of 15 schaarhoogwerkers staan. Verder bouwliften, steigers, opslagcontainers en kleiner materiaal. Een tijdje geleden belde Jos me omdat hij ventilatoren nodig had. Ze gingen een betonvloer storten en dat zou zo’n 24 uur gaan duren. Ik heb toen een aantal mega-ventilatoren van Boels Power & HVAC uit België laten komen.”

Waarom is er voor Boels gekozen?
Jos: “We werken graag met Boels samen omdat ze een goede prijs én service aanbieden. Bovendien kan Boels zo’n beetje alles leveren en dat is erg prettig. Boels, of Dennis, is echt een goede partner. Als ik iets nodig heb dan hoef ik hem maar te bellen en dan weet ik dat het goed komt. Meestal kan hij zelfs al binnen 24 uur leveren; dat is super!”

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief