Meer boels
Inloggen Registreren
09 September 2020

5 vragen aan Reinier Lourens, Accountmanager Boels Rental.

Wat kun je vertellen over het project?
In de kleinste stad van Nederland, Madurodam, is er ruim anderhalf jaar gewerkt aan de restauratie en transformatie van een Douglas DC-3 vliegtuig. Deze vormt het decor voor de nieuwste attractie “Flying Dutchman”, waarin de bezoekers een vlucht door tijd en ruimte kunnen maken.

Wat is bijzonder aan het project?
Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Madurodam een attractie op schaal 1:1 bouwt. Het vliegtuig waarin de attractie zich bevindt, is 18 meter lang en 30 meter breed. Het ombouwen tot een attractie vraagt specifieke kennis, kunde en geschikt materieel voor elke handeling. Juist hiervoor is Boels dé partner. We hebben de benodigde specialismen en geschikt assortiment in huis. Daarnaast kunnen we snel leveren, meedenken en adviseren op locatie wat voor de klant een grote meerwaarde is.

Wat is de rol van Boels bij dit project?
Tijdens de renovatie heeft Boels ondersteuning en advies in materieel geboden. Een divers assortiment van materieel is geleverd, waaronder kniktelescopen, schaarhoogwerkers, heftrucks, compressoren, hef & hijs oplossingen, aluminium steigers, loopbruggen, stroomvoorzieningen en klimaatoplossingen. Door het inzetten van dit totaalpakket kon het DC-3 vliegtuig weer getransformeerd worden naar één van de laatste iconische zilveren vliegtuigen van vroeger.

Naast al het materieel heeft Boels ook trainingen verzorgd. Welke waren dit?
Om op een veilige manier de renovatie van dit project te kunnen uitvoeren, zijn er 2 trainingen door Boels Training gegeven. Dit betreft ‘Veilig werken met een hoogwerker’ en ‘Veilig werken met aluminium steigers’. Boels beschikt over de actuele kennis van zowel de productspecificaties als de wettelijke voorschriften. Onze trainingen zijn gegarandeerd up-to-date en toegespitst op de producten die je bij ons huurt.

Wanneer gaat de attractie open?
De eerste (test)vluchten van de Flying Dutchman zijn in juni 2020 geweest. Deze zijn met succes uitgevoerd en nu is de attractie dan ook sinds juli toegankelijk voor het publiek!

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief