Meer boels
Inloggen Registreren
29 september 2020

Boels Rental is al veel jaren actief op het gebied van communicatie, meten, testen en veilig werken. Vanaf 1 oktober 2020 doen we dit onder de naam Boels Survey & Laser. Hier kunt u terecht voor de huur, lease en verkoop van specialistische instrumenten en meetaccessoires, trainingen, service en onderhoud. Het assortiment bestaat o.a. uit roterende lasers, warmtebeeldcamera’s, gasdetectors, total stations, GPS rovers, waterpasinstrumenten, portofoons, CO-, IAO-, lux-, vocht- en temperatuurmeters. Hieronder vertellen we meer over vijf populaire meetinstrumenten uit ons assortiment.

Roterende laser (15250)

Met deze elektronische waterpas kan één persoon snel en nauwkeurig hoogtes uitzetten of controleren. De roterende laser projecteert altijd een perfect horizontaal vlak en heeft een groot bereik. De laser stelt zich automatisch waterpas en geeft een foutmelding als de hoogte niet meer klopt, bijvoorbeeld omdat er iemand tegenaan gestoten heeft. Hij is zeer geschikt bij constructiewerkzaamheden en grondwerk.

 Roterende laser (15250)


Leica Robotic Total Station (15261)

Dit professionele total station is zowel geschikt voor kadastrale metingen als voor de maatvoering van bouw- en wegenbouwprojecten. Door middel van een robuust veldboek, dat via Bluetooth© met het total station verbonden is, kan het instrument worden bediend. Dankzij de Captivate-software en gebruiksvriendelijke apps kunnen de gemeten gegevens ter plekke in realistische, bruikbare 3D-modellen worden omgezet. Andersom kunnen ontwerpdata ook in 3D weergegeven en uitgezet worden. Moeilijk bereikbare punten kunnen reflectorloos gemeten worden.

Leica Robotic Total Station (15261)


Kabeldetector met diepteaflezing (15336)

Als tijdens graafwerkzaamheden kabels of leidingen beschadigd raken, levert dat gevaarlijke situaties op, zoals kortsluiting of een gaslek. Daarnaast is het vaak een behoorlijke kostenpost en is de overlast, bij uitval van elektriciteit, water, gas, telefoon of internet, enorm. Particulieren en bedrijven die machinale graafwerkzaamheden uitvoeren zijn daarom wettelijk verplicht dit zorgvuldig te doen. Met deze kabelzoeker kunt u ondergrondse kabels nauwkeurig en betrouwbaar lokaliseren. In combinatie met de signaalgenerator kunnen ook niet-stroomvoerende kabels en metalen leidingen worden gedetecteerd, dieptes worden uitgelezen en zelfs breuken en verstoppingen worden gelokaliseerd.

Kabeldetector met diepteaflezing (15336)


Warmtebeeldcamera (15327)

Met een warmtebeeldcamera kunt u vochtplekken detecteren, leidingbreuken opsporen, verwarmingssystemen controleren, constructiefouten identificeren, lekkages lokaliseren etc. Deze camera heeft een uitstekende beeldkwaliteit en kan zowel infraroodbeelden als gewone beelden maken en opslaan.

Warmtebeeldcamera (15327)


Portofoons (15348/15270)

Boels heeft diverse types portofoons in het assortiment. De eenvoudigste oplossing is een machtigingsvrije PMR 446 portofoon. Hiervoor zijn Europabreed standaardfrequenties toegewezen. Als het zendbereik daarvan niet voldoende is en u specifieke wensen heeft, kunt u gebruik maken van professionele DMR (Digitale Mobiele Radio) portofoons. Of het nu gaat om communicatie op een groot evenement of het communiceren met de kraanmachinist in een torenkraan, Boels Survey & Laser heeft voor alle situaties een passende oplossing.

Portofoons (15348/15270)


Kijk op Boels Survey & Laser voor meer informatie.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief