Meer boels
Inloggen Registreren
05 juni 2020

Op het gebied van elektrificatie gaat het razendsnel bij Boels. Er wordt doorlopend geïnvesteerd in nieuwe machines die zijn uitgerust met elektromotoren. Volledig elektrisch materieel stoot bij gebruik geen CO2, stikstof en fijnstof uit. Dat wordt zero emission genoemd.

Breed zero emission assortiment

Bas voor den Dag, Manager Fleet Investments & Procurement: “Iedere maand breiden we onze vloot uit met machines die elektrisch worden aangedreven. Dat doen we omdat we geloven in de ontwikkeling van deze machines. Maar ook omdat we zien dat de vraag naar zero emission machines stijgt”.

Het assortiment aan zero emission machines van Boels is een van de grootste van de Europese verhuurmarkt. Of je nu een schaarhoogwerker, wiellader of graafmachine nodig hebt. Maar ook van ‘lichtere’ tuinmachines zoals kettingzagen, bermmaaiers en bladblazers heeft Boels een zero emission variant te huur. 

Zoekt een bedrijf een machine die Boels niet in het assortiment heeft? Geen probleem. “We zoeken graag naar een passende oplossing en gaan voor de klant op zoek naar de geschikte machine. Wij zijn voorloper op het bieden van een brede accu-aangedreven vloot. En dat willen we ook blijven”, aldus Bas voor den Dag.

Waarom kiezen voor zero emission machines?

“De ontwikkeling van accu’s gaat razendsnel. Tegenwoordig worden krachtige accu’s geproduceerd die ook een langere gebruiksduur hebben”, geeft Bas voor den Dag aan. Zo is een veelvoorkomende aanname dat accu-aangedreven machines minder kracht leveren. “Zero emission machines hoeven zeker niet in kracht onder te doen op brandstof aangedreven machines. Een goed voorbeeld hiervan is onze elektrische graafmachine die bij praktijktests erg goed uit de verf kwam."

Andere voordelen:

  • Ook binnen te gebruiken, bijvoorbeeld in een tunnel of parkeergarage
  • Accu gedreven machines draaien niet stationair. Uit is ook echt uit
  • Geen brandstoflogistiek op locatie nodig
  • De machines zijn onderhoudsvriendelijk. Dat betekent minder onderhoudstops en een betere continuïteit van de bedrijfsvoering

“Werk je met een elektrische machine dan merk je hoe stil zo’n machine is in vergelijking met een brandstof variant. Door die geluidsarme eigenschap is onze zero emission verhuurvloot zeer geschikt om ’s nachts mee te werken of vlakbij scholen en in woonwijken”, geeft Bas voor den Dag aan.

Hogere prijs

Bas voor den Dag: “We moeten ook eerlijk zijn. Zero emission machines hebben een hogere aankoopprijs dan brandstof aangedreven machines. Dit vertaalt zich in een hogere verhuurprijs. Echter: huur je voor een langere tijd, dan is via een shortlease constructie een sterke reductie van de verhuurprijs te behalen”

Uitbreiding van de zero emission verhuurvloot

Ook dit jaar breidt Boels de elektrische en accu-aangedreven vloot uit. Een greep uit het zeer brede assortiment:

Elektrische graafmachine (accu)

Werk een hele dag op één batterijlading. De elektrische graafmachine is vooral geschikt voor locaties waar lawaai en rookgassen overlast geven, zoals in woonwijken of vlakbij openbare plekken. Ook binnen kun je met deze graafmachine werken. Bekijk alle hier alle kenmerken.  Deze machine helpt om de stikstof- en CO2 uitstoot van uw project te verlagen, en gaat u helpen opdrachten binnen te halen.

Minidumper (accu)

Boels is de eerste verhuurder in Europa die deze accu dumper aanbiedt. Het is een uiterst wendbare en soepel te bedienen 4x4 wieldumper. Elektrisch aangedreven en dus geluidsarm. Op één batterijlading kun je 1 tot 3 dagen werken, afhankelijk van de intensiteit van gebruik. Boels heeft er 50 van opgenomen in het assortiment. Bekijk hier alle kenmerken.

Elektrische trilplaten en stampers (accu)

De uitbreiding van het aanbod elektrische trilplaten en – stampers laat zien dat Boels luistert naar de markt. Er is een groeiende vraag naar trilplaten en trilstampers met minder CO2 uitstoot. Daarom voert Boels nu een aantal accu-aangedreven trilplaten met voldoende capaciteit voor een gemiddelde werkdag. Ook de elektrische trilstamper (accu) is nieuw en ideaal voor verdichten in krappe ruimtes zoals sleuven en huisaansluitingen. Bekijk hier de kenmerken van de trilplaat, en hier de kenmerken van de trilstamper.

Probeer het zelf

Benieuwd geworden naar de prestaties van zero emission machines? Laat je adviseren door je Boels accountmanager en kijk op www.boels.com voor het volledige assortiment.

8 voordelen elektromotoren

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief