Meer boels
Inloggen Registreren
03 juni 2020

We hebben met elkaar afgesproken dat de uitstoot van broeikasgassen omlaag moet. Eén van de manieren om dit te doen, is middels de circulaire of kringloopeconomie. Een breed begrip dat inzichtelijk gemaakt wordt met het 7R-model van Royal HaskoningDHV. Huren past hier bij uitstek in en Boels Rental mag bij alle R’s een vinkje zetten.

1: Rethink
Heroverweeg de aanschaf, zijn er andere opties? Huren kan een prima alternatief zijn. Boels heeft een uitgebreid assortiment met meer dan 2.500 producten. En behalve dat het ‘groener’ is, heeft huren ook nog andere voordelen. Hier lees je er meer over.

2: Reduce
Slimmer design kan ervoor zorgen dat er minder materiaal nodig is. Verhuurbedrijven hebben als grote speler invloed op de ontwikkeling en productie van nieuwe machines die bijvoorbeeld ook langer meegaan. Als bij Boels nieuw materieel wordt aangeschaft, wordt er ook altijd gekeken naar een duurzamer alternatief. Als de vraag daarnaar maar groot genoeg is, worden machinefabrikanten uitgedaagd om ze te ontwikkelen.

3: Repair
Repareren in plaats van weggooien. Huurmachines worden over het algemeen goed onderhouden, gekeurd en gerepareerd. Elke machine die door Boels verhuurd wordt, is vooraf nagekeken en getest.

4: Reuse
Hergebruik producten. Kijk bijvoorbeeld eerst bij de kringloopwinkel als je iets nodig hebt of zet je eigen afdankertjes op Marktplaats. Bij Boels wordt afgeschreven materieel verkocht waardoor het een tweede leven krijgt. Meer hierover op de pagina Used equipment.

5: Refurbish
Renoveer producten, maak er iets nieuws van. In voorkomende gevallen kunnen onderdelen van defecte machines tot één werkend exemplaar samengevoegd worden. Ook bij Boels worden donoronderdelen gebruikt.

6: Recycle
Recycle materiaal. Materieel dat écht afgeschreven is, wordt gedemonteerd en gescheiden afgevoerd. Niet alleen in de werkplaatsen maar ook op de kantoren en filialen van Boels wordt afval vanzelfsprekend gescheiden.

7: Recover
Herwin energie. Afval dat niet recyclebaar is, gaat naar een verbrandingsinstallatie waar het energie oplevert. Zo gaat ook bij Boels niets verloren.

Boels ziet een sterke stijging in het aantal aanvragen naar duurzame oplossingen en machines. Grote klanten in de Bouw & infra sector geven aan dat het verminderen van uitstoot van CO2, NOx en fijnstof steeds vaker een vereiste bij projecten en aanbestedingen is. Boels ziet zich zelf als voorloper binnen de Europese verhuurmarkt en lanceert daarom op 8 juni de duurzaamheidscampagne “Oranje is het nieuwe groen”.  Waarin Boels middels 5 bouwstenen de bouw & infra sector helpt om duurzamer te bouwen.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief