Meer boels
Inloggen Registreren
28 april 2020

Het coronavirus regeert en plaatst iedereen voor uitdagingen, ook in de bouwwereld. De tijd is nu niet rijp voor grote investeringen in bijvoorbeeld nieuwe machines. Huren kan echter de perfecte oplossing zijn. Hier zijn 5 redenen waarom:

1 Kosten
Het belangrijkste argument om te huren is natuurlijk dat je geen aanschafkosten hebt. Daarnaast krijg je als huurder ook niet te maken met kosten voor onderhoud, reparatie en afschrijving.

2 Flexibiliteit
Door te huren kun je voor alle werkzaamheden over geschikt, professioneel materieel beschikken op het moment dat het nodig is en op de plaats waar het nodig is. Dus geen dure machines die ongebruikt in de weg staan. 

3 Nieuw materieel
Het materieel van verhuurbedrijven wordt intensief gebruikt, goed onderhouden en regelmatig vervangen. Met een gemiddelde leeftijd van 46 maanden is de vloot van Boels een van de jongste in de verhuurbranche. Bij de aanschaf van nieuw materieel wordt ook naar uitstoot gekeken. Tegenwoordig is voor bijna elke machine een ‘groen’ alternatief beschikbaar.

4 Logistiek en transport
Dit wordt over het algemeen geregeld door het verhuurbedrijf, dus daar heb je geen omkijken naar.

5 Deskundig advies
Je huurt niet alleen materieel maar ook kennis en deskundig advies. Zo werkt Boels met gespecialiseerde filialen, bijvoorbeeld op het gebied van betonwerken, construction equipment of climate control. De specialistische kennis en het advies op maat krijg je er gratis bij als je huurt.

Bereken je voordeel

Op korte termijn is huren sowieso het voordeligst. Misschien is het vaak ook de enige optie omdat er geen kapitaal is om tot aanschaf over te gaan. Voor de lange termijn is het interessant om te kijken naar de werkelijke kosten van bezit en gebruik van apparatuur. De European Rental Association heeft hiervoor een handige, gratis tool ontwikkeld: de TCO Calculator

De calculator kan berekeningen maken voor algemeen constructiemateriaal en specifiek voor wielladers > 15 ton, rupsladers > 15 ton, wielgraafmachines > 15 ton en rupsgraafmachines > 15 ton.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief