Meer boels
Inloggen Registreren
09 september 2019

Christine Majerus van het Boels-Dolmans Cycling team heeft de 2019-editie van de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. De Luxemburgse bleek na een enerverend meerdaags wielerspektakel uiteindelijk de beste renster van het deelnemersveld. Op de tweede en derde plek eindigden Lorena Wiebes en de Duitse Lisa Klein.

De Ladies Tour vond van 3 tot en met 8 september plaats. In Sittard werd de proloog gereden, de laatste finishplek van de etappekoers lag afgelopen zondag in Arnhem.

Prestigieus
De Boels Ladies Tour is Nederlands oudste en meest prestigieuze etappekoers voor fietsende vrouwen en wordt sinds 1998 verreden. De wedstrijd wordt beschouwd als een goede indicatie van het vormpeil. Maar liefst zeven keer sleepte de winnares van de vrouwenronde van Nederland niet veel later ook een regenboogtrui in de wacht.

Parcours
Het parcours vertoonde dit jaar heel wat gelijkenissen met voorgaande edities, maar ook een aantal opvallende verschillen, zoals het ontbreken van een rit door de Limburgse heuvels. Daarnaast was in deze editie geen lange tijdrit opgenomen, wat op het spel der bonificatieseconden bijzonder interessant maakte. Op de finishlijn lagen steeds 10, 6 en 4 seconden klaar en onderweg waren er bij tussensprints ook 3, 2 en 1 tel bonus te verdienen.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief