Meer boels
Inloggen Registreren
25 maart 2019

De mbo-studenten Diego Gommans en Peter van Andel hoeven voorlopig geen sollicitatiebrieven te schrijven. Dankzij het winnen van de Skills Heroes vakwedstrijd op 22 maart in Amsterdam, kunnen zij na hun opleiding meteen aan de slag bij Boels. De grootverhuurder stelde de winnaars in de categorieën Mobiele Werktuigen en Verkoopspecialist namelijk een baan in het vooruitzicht. En dat mag je best uitzonderlijk noemen.

De stichting World Skills Netherlands maakt zich sterk om het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren te promoten. Dat doet zij onder andere door het jaarlijks organiseren van vak-wedstrijden voor Nederlandse mbo-studenten. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren én in diverse richtingen.

Finale
De winnaars van de voorrondes nemen deel aan de kwalificatiewedstrijden, waar zij de strijd aangaan met studenten van andere mbo-instellingen in Nederland. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale. Daar wordt uiteindelijk bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen op zijn/haar vakgebied.

Toejuichen
Reiant Mulder (COO) reikte tijdens de finale in de Amsterdamse Rai prijzen in verschillende categorieën uit. We vroegen hem naar de meerwaarde van een initiatief als World Skills. “Talentontwikkeling en vakmanschap vormen de basis voor de ontwikkeling van Nederland. Wil je hier extra aandacht op vestigen, dan kun je een initiatief als World Skills alleen maar toejuichen”, verduidelijkt hij. “Een topper met talent en vakmanschap die hier weet te winnen, moet je op een passende manier belonen. In ons geval is dat met een cheque voor een mooie baan bij Boels. Dat is leuk voor Boels, maar vanzelfsprekend nog veel leuker en belangrijker voor de winnaars zelf.”

World Skills verbindt talenten, scholen en het bedrijfsleven Het is een uitgelezen mogelijk voor talenten om zich, met het oog op hun toekomstige carrière aan een breder publiek te presenteren. “Daarnaast is het fantastisch alle mbo-toppers van Nederland tijdens een dergelijk groot evenement bij elkaar te zien.”

Waarde
Mulder constateert dat een toenemend aantal jongeren waarde hecht aan het delen van middelen en ‘sharing economy’. “Het zijn tegenwoordig hippe termen. Nu zal niet iedereen de verhuurbranche direct in dit licht zien, vandaar dat het voor ons belangrijks is om iedereen zoveel mogelijk toegang tot alle middelen en materieel te geven. Het gaat om een stukje bewustwording”, zo stelt de COO van Boels.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief