Meer boels
Inloggen Registreren
03 april 2018

Boels Rental (Sittard) heeft recentelijk drie branchegenoten overgenomen, waarmee het bedrijf zijn dienstverlening aan klanten opnieuw heeft uitgebreid. Het gaat om machineverhuurder Already Hire Limited (Engeland) en de gespecialiseerde verhuurders Delta Rent en Amdyte (Nederland). Bij de overgenomen partijen werken in totaal 124 medewerkers. Met deze overnames groeit de portfolio van Boels Rental in de breedte en wordt de unieke één loketfunctie van het bedrijf verder ingevuld.

Sterkere marktpositie, ruimere dienstverlening

Net als het op 1 januari jl. overgenomen Abird, is Delta Rent actief in de industriële verhuur en in het bijzonder de petrochemie. Door de overname en de nieuwe synergie tussen de activiteiten wordt de slagkracht van Boels Rental in deze markt aanzienlijk vergroot. Daarnaast heeft Boels Rental het Britse  Already Hire gekocht, een gerenommeerde generalist in machineverhuur met vier vestigingen in Londen. Hiermee versterkt Boels zijn positie in het Verenigd Koninkrijk, nadat het deze markt al in 2017 had betreden door de overname van het bedrijf Supply UK (25 vestigingen). In februari 2018 nam Boels Rental het gespecialiseerde verhuurbedrijf Amdyte over, marktleider in de verhuur van tijdelijk hekwerk.

De heer Pierre Boels, CEO van Boels Rental

“We zijn verheugd over het realiseren van deze acquisities. Ze versterken ons bij de strategie om onze klanten één breed loket aan te bieden. Naast het grootste netwerk van generalistische verhuur bieden we een snel toenemend aantal professionele specialisaties aan. Daarmee spelen we in op de wens van onze klanten, die in toenemende mate kiezen voor outsourcing. Dat doen ze omdat het efficiënter werkt, maar ook omdat huren duurzamer is dan eigen bezit. Dankzij het one-stop-shopping principe dat we nastreven kunnen we hen optimaal bedienen, wat ons een belangrijke voorsprong geeft in de markt.”

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief