Meer boels
Inloggen Registreren
10 januari 2018

1 januari veranderde de regelgeving voor het veilig gebruik van rolsteigers. Bij Boels Rental voldoet ons volledige assortiment rolsteigers aan de nieuwe wetgeving. En omdat veiligheid staat of valt bij veilig gebruik, is er een training op maat die medewerkers leert hoe ze met de nieuwe producten omgaan. Want: werk je veilig, dan werk je goed!  

Medewerkers moeten voortaan al goed beschermd zijn voordat zij het platform betreden. De randbeveiliging moet minimaal bestaan uit een heupleuning. Traditionele systemen zijn voortaan ontoereikend. De Safe-Quick® GuardRail van Altrex is het antwoord.

Beschermd tijdens opbouw
Alle rolsteigers van onze verhuurvloot zijn voorzien van de Safe-Quick® GuardRail van Altrex. Dit systeemelement vervangt losse leuningen en diagonalen. De GuardRail beschermt gebruikers tegen valgevaar, ook tijdens de opbouw. Dankzij de slimme opbouwmethode zijn vaste leuningschoren al aanwezig voor het bereiken van het volgende platform. Hierdoor is verkeerd opbouwen haast onmogelijk en gaat afbouwen aanzienlijk sneller. Ook is gevelvrij werken mogelijk, mits de steiger op maximaal 15 centimeter van de gevel staat. Dat maakt de rolsteiger ideaal voor schildersbedrijven en gevelreinigers.

Meer weten of direct huren? Neem contact op met ons, wij helpen u graag

Training: veilig en efficiënt werken
Een veilig product is mooi. Maar veiligheid wordt ook bepaald door de mensen die ermee werken. Werkgevers zijn verplicht om hun medewerkers te trainen. Daarom biedt Boels haar klanten een training op maat. In ‘veilig werken met rolsteigers, ladders & trappen’ leren deelnemers waar ze rekening mee moeten houden tijdens voorbereiding, opbouw, gebruik en demontage van een rolsteiger. Voor medewerkers betekent trainen verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf én collega’s. Ook is het fijn om in een training te leren hoe een product precies wordt opgebouwd. Dat werkt veiliger en is efficiënt.

Meer weten of inschrijven voor een training? Neem contact op met Boels Training.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief