Meer boels
Inloggen Registreren
15 juli 2015

De wereld verandert en Boels verandert mee. Voor Boels was het altijd al belangrijk om de invloed van haar activiteiten op de leefomgeving te beperken. Naast het voeren van een actief milieubeleid heeft Boels in Weelec de perfecte partner gevonden voor de duurzame en maatschappelijk verantwoorde verwerking van haar elektronisch afval.

Boels is sinds kort een partnerschap met Weelec aangegaan en heeft zich aangesloten bij de Weelec Community. Voor alle afgeschreven Boels-producten die elektrisch of elektronisch zijn, biedt Weelec de meest duurzame oplossing. Hiermee geven beide organisaties invulling aan verschillende MVO-doelstellingen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het creëren van maatschappelijke meerwaarde en een positieve impact is belangrijk voor Weelec en al haar Community-leden. Zo creëren zij arbeidsplaatsen voor mensen die moeilijker in een regulier arbeidsproces hun plek vinden. Zij spelen een cruciale rol in het verwerkingsproces van Weelec. Na de duurzame verwerking van een breed scala aan Boels-producten koppelt Weelec een CO2-prestatie terug aan Boels in de vorm van een certificaat. Dit betekent een concrete invulling van duurzaamheidsdoelstellingen. Ideaal en waardevol voor een organisatie als Boels die jaarlijks haar CO2-footprint laat controleren door een gecertificeerde externe instantie.

Het prille maar ijzersterke partnerschap heeft in de afgelopen periode al een CO2- emissiereductie opgeleverd van 3.712 kg. Deze prestatie staat gelijk aan de zuiverende waarde van maar liefst 171 bomen op jaarbasis. Zo maken Boels en Weelec hun omgeving stukje bij beetje schoner, duurzamer en leefbaarder!

Over Weelec

Weelec bekleedt een unieke positie in de e-waste recycling branche door zich primair te richten op het leveren van een maximale bijdrage aan de circulaire economie. Dit doet Weelec door kennis te destilleren uit de verwerking van e-waste, waarbij de hoogste haalbare doelen voor duurzame recycling worden nagestreefd. Grondstoffen herwinning, het creëren van hoog- en laagwaardige arbeidsplaatsen en het dienen van de circulaire economie staan hierbij voorop.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief