Meer boels
Inloggen Registreren
22 maart 2013

Boels Rental breidt haar wieleractiviteiten uit tot over de Nederlandse landsgrenzen als hoofdsponsor van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Beide Belgische eendagswedstrijden maken deel uit van de WorldTour van de internationale wielerbond UCI. De Waalse Pijl is bovendien opgenomen in de wereldbeker voor vrouwen. De organisatie is in handen van de ASO, het bedrijf dat ook jaarlijks de Tour de France in goede banen leidt. Boels Rental en de ASO hebben de intentie om voor meerdere jaren samen te werken in de beide Ardennenklassiekers.

Nadat Boels Rental in 2012 in de wielersport debuteerde als co-sponsor van de toonaangevende internationale vrouwenformatie Boels-Dolmans zette het zich internationaal definitief op de wielerkaart als theme partner van het wereldkampioenschap wielrennen in Limburg. In Nederland sponsort Boels Rental dit jaar al een aantal wedstrijden, zoals de Boels Holland Ladies Tour, de Boels Hills Classic en de Boels WB Ronde van Drenthe. Nederlandse wedstrijden met een internationale uitstraling.

Een volgende stap in deze marketingstrategie is de sponsoring van twee wielerklassiekers in de ware betekenis van het woord. De Waalse Pijl – met de steile Muur van Huy als scherprechter – dwingt jaarlijks de wereldtop bij de mannen en de vrouwen het uiterste te geven op jacht naar een plaats op de rijk gevuld erelijst. Luik-Bastenaken-Luik zorgt juist door een reeks van zware beklimmingen voor een schifting waarbij de beste coureurs over blijven.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief