Meer boels
Inloggen Registreren

Klimaatbeheersing

Airconditioning meer dan alleen koelen: Klimaatbeheersing

Airconditioning wordt vaak alleen geassocieerd met koeling. Dat klopt niet helemaal. De letterlijke vertaling van airconditioning is namelijk het conditioneren van lucht. Dat wil zeggen: het koelen, verwarmen, circuleren, ontvochtigen, filteren en zelfs reinigen van de lucht in een ruimte. Vandaar dat we liever spreken over klimaatbeheersing.

Airconditioningsystemen doen dus veel meer dan alleen koelen. Het zijn alles-in-1-systemen voor het beheersen van het binnenklimaat in gebouwen. Omdat een airconditioner een warmtepomp is, is het systeem een duurzaam alternatief voor verwarmen. Nu zijn er altijd medewerkers die het te warm of juist te koud vinden. Of het muf vinden ruiken. Dat komt in alle gebouwen voor. In industriehallen, maar ook in kantoren, bibliotheken, ziekenhuizen en scholen. Gelukkig heeft Boels voor ieder ‘klimaatprobleem’ de juiste oplossing in huis.

Airconditioning huren

Airconditioning huren voor een aangenaam klimaat

De luchtkwaliteit is van grote invloed op de productiviteit en het welzijn van medewerkers. Een slecht binnenklimaat, dat wordt veroorzaakt door onvoldoende ventilatie en de verdamping van vluchtige organische stoffen, geeft een productiviteitsverlies tot wel 10 procent. Het is bovendien in grote mate van invloed op het ziekteverzuim en het welzijn van medewerkers. De eigenaar van een gebouw is verantwoordelijk voor de gestelde regelgeving van een pand en het optimaal functioneren van de installaties. Het creëren van een prettig binnenklimaat kan heel gemakkelijk met behulp van airconditioning. Een prima optie is het huren van een mobiele airconditioning-unit. Het apparaat is uitgerust met thermostaat, temperatuur- en ventilatiecontrole, gemakkelijk verplaatsbaar en kan snel worden ingezet.

Ruimte ontvochtigen? Huur een bouwdroger

Tijdens bouwwerkzaamheden worden veel materialen gebruikt die met water worden vermengd. Denk aan stuc- en metselwerkzaamheden. Omdat het vocht tijdens het uitharden van het stuc- of metselwerk een weg naar buiten zoekt, stijgt de vochtconcentratie. Een woning of een ruimte kan daardoor al snel muf gaan ruiken. Het vocht dat vrijkomt kan bovendien de isolatie aantasten, voor schimmelvorming zorgen, houten constructies doen uitzetten en de sterkte van de uit te drogen bouwmaterialen verzwakken. Het huren van een bouwdroger kan dit soort vervelende problemen voorkomen. Deze grote bouwdroger is Ideaal voor het ontvochtigen van (nieuw)bouwruimtes en onmisbaar na overstromingen en andere waterschade.

Het huren van een industrieventilator is een prima oplossing bij bouwdroging, stofafzuiging, koeling, verwarming, maar ook bij het bestrijden van een brand en het in korte tijd rookvrij maken van een ruimte. De stapelbare en compacte axiaal ventilator verplaatst een grote hoeveelheid lucht, heeft drie standen en is in schuinte verstelbaar. Gasgestookte heaters blinken uit in het gemakkelijk en razendsnel verwarmen van verschillende ruimten. Gasgestookte heaters worden gehuurd om dienst te doen in industrie, werkplaatsen en tenten. De capaciteit is regelbaar en de verbranding praktisch reukloos. Een heater die op gas wordt gestookt kan zowel buiten als binnen worden gebruikt. Bij gebruik binnen is ventilatie noodzakelijk.

Bouwdroger huren
Heater huren

Verwarm koude ruimtes: huur een elektro-heater

Tegenwoordig beschikken vrijwel alle woningen over een centrale verwarming, waardoor de meeste ruimtes in huis voldoende worden verwarmd. Is dit niet het geval, dan moet er naar een andere oplossing gezocht worden om de woning of een specifieke ruimte op temperatuur te krijgen. Een prima alternatief is in zulke gevallen het huren van een elektro-heater. Omdat elektro-heaters schone, droge en warme lucht produceren, zijn ze uitermate geschikt om ruimtes te verwarmen. Een elektro heater verbruikt geen zuurstof en produceert geen stof. Het apparaat is uitgerust met een thermostaat en standenschakelaar. Ook heeft de elektro-heater  een thermische beveiliging.

Altijd op de hoogte zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief